Ромалитико поднесе претставка до Министерството за образование и наука во која се бара лектирата да се повлече од списокот на лектири во основно образование. Исто така Ромалитико бара одговорност од лицата кои го одобриле истиот список. Дополнително ќе поднесеме претставка и до народниот правобранител, се со цел овој случај да се заврши во најкус можен рок.

Ви го претставуваме известувањето за јавност по однос на така наречениот “балансер” кој има за цел да обезбеди правична и соодветна застапеност на етничките заедници и се користи при вработување во државните и јавните институции.

Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико ја поздравува и поддржува одлуката на пратениците за формирањето на Иницијативата за една изборна единица.

Partners and Supporters

     

Find Us

Contact us

Dimitrie Cuposki 25/1
1000 Skopje, North Macedonia

[email protected]