Реакција за дискриминаторскиот текст во лектира за VI одделение

Изјава на Премиерот Зоран Заев и Министерот без ресор Музафер Бајрам во врска со дискриминаторскиот текст со наслов “Циганот како сведок”во лектира за VI одделение “Македонски хумористични приказни”. Ромалитико поднесе претставка до Министерството за образование и наука и побара оваа лектира да се повлече од списокот на лектири за основно образование. Ромалитико исто така побара одговорност од лицата кои го одобриле списокот на лектира.

Partners and Supporters

     

Find Us

Contact us

Dimitrie Cuposki 25/1
1000 Skopje, North Macedonia

[email protected]