Вработувањето на Ромите и понатаму останува еден од најважните проблеми на кој треба да се работи, ако сакаме да имаме успешно интегрирање на оваа етничка заедница во државата, порачаа претставници на граѓанскиот сектор, на одбележување на 8ми април Светскиот ден на Ромите. 

Суад Скендери од Ромалитико порача, политиките кои се креираат за Ромите да не бидат само на хартија, туку да бидат одржливи за да се постигнат резултати.  

Разговор за политичката моќ на ромските политичари пред претседателските избори, состојбата на ромската заедница пред изборите, моќта на ромската заедница како гласачко тело, една изборна единица и застапеноста на ромската заедница во јавната и државната аминистрација.

Partners and Supporters

     

Find Us

Contact us

Dimitrie Cuposki 25/1
1000 Skopje, North Macedonia

[email protected]